Het Mosselhuis

café restaurant

Over ons

Het Mosselhuis werd in begin de jaren 60 geopend door Lea Kiekens als visserscafé. Destijds konden de vissers, nadat ze in alle vroegte aanmeerden, er terecht voor een poester en een warme hap. Het café opende al om 5 uur en sloot tegen de vroege avond.

 

In 1980 werd de zaak verdergezet door Claudette en Marie-Rose ‘Maroosje’ Bogaert, de dochters van Lea.

Zij serveerden mosselen en enkele eenvoudige visgerechten, met verse frietjes en mayonaise naar een aloud recept van moeder Lea. Na de dood van Claudette in 2015 zette Marie-Rose de zaak verder. In 2018 namen de huidige uitbaters Sofie en Luc de zaak over en behielden de ziel van de handelszaak. En de zogenaamde visserstafel blijft vrij gehouden voor de gepensioneerde zeelui die hier dagelijks een glas komen drinken.”

 

Maroosje blijft , ondanks haar leeftijd, ook aan boord. “De keuken van het Mosselhuis is haar lange leven en ze doet niets liever dan Luc bij staan in de keuken, om na de shift van een frisse pint te kunnen genieten.

 

 

Op het menu staan er mossels, slibtongen, kabeljauw, roggebollen, garnaalkroketten, tomaat garnaal, Oostendse vissoep, slaatje lagoustine en biefstuk.

 

Tijdelijk gesloten, zie homepage.